blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG yoshimitshu
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Darksiders not Dead
Nemesis T-TYPE



Legacy of Kain - zoznámte sa !
pridal Nemesis T-TYPE 10.7. 2011 o 8:37



Hlavné postavy

 

 

Dávny Boh


Jedno z mnoha tiel Dávneho Boha – toto sa nachádza pod hl. cintorínom v Nosgothe. Dávny Boh práve
Presviedča Raziela, že jeho osud je byť akurát obyčajný zberač duší, žiadny Potomok Rovnováhy

Podľa všetkého je to najstaršia žijúca entita v Nosgothe. Jeho pôvod je neznámy, no akonáhle sa na svete objavili prví členovia Starobylých, táto bytosť a jej Koleso osudu sa stal ich bohom – začali ho uctievať a modliť sa k nemu. V tých dobách ich Dávny Boh podporoval, no akonáhle boli Starobylí Hyldenmi prekliatí, ich nesmrteľnosť viedla k tomu, že ich boh od nich odvrátil zrak a začal všetkých nabádať k sebe vraždám. Jeho bývalí uctievači boli totiž vekovo nesmrteľní a duše, ktoré mali v sebe, nemohli dokončiť svoju púť a vrátiť sa do Kolesa osudu, pretože boli väznené v telách upírov. A tak Dávny Boh nemal dostatok potravy, t.j. chcel, aby všetci Starobylí (upíry) zomreli. Mnohí ho síce poslúchli, no väčšina odmietla sebe vraždu, v dôsledku čoho si Dávny Boh našiel medzi ľuďmi sluhu – Moebiusa. Od neho žiadal, aby zabezpečil smrť všetkých vampírov. Ten samozrejme poslúchol, a tak za pomoci Kruhu deviatich vytvoril rád Sarafan, ktorý to vraždenie mal vykonať. Lenže ani po cca 5400 rokoch nebolo možné upírov vyhladiť a tí sa stále množili. A ešte k tomu sa narodil aj Kain, hrdina Starobylých, ktorý ma v osude navrátiť Nosgoth vampírom. A tak začne Moebius konať, vymyslí ďalší plán, po ňom zase ďalší, o mnoho komplexnejší (bližšie o tom: viď. sekciu Moebius), no a ani jeden nakoniec nevyjde.
Čo sa týka Dávneho Boha samotného, ten v SR1 vytvoril svojho lovcu duší Raziela (to bola časť tretieho Moebiusovho plánu) a huckal ho proti svojim bratom a Kainovi. Akonáhle sa však Raziel dostal do doby SR2 a už nepotreboval rady tejto „obrej chobotnice“, začal byť k nemu arogantný, čo nakoniec viedlo v Defiance k tomu, že sa Dávny Boh naštval a Raziela uväznil do Podsvetia. Samozrejme, nebolo to naozaj a Razielovi dovolil ujsť, čím povolil voľnejší priebeh Moebiusovho plánu. 
Napokon, i keď nie priamo, Dávny Boh uspel a Raziel Kaina zabil. Ale iba údajne, čo následne viedlo ku koncu Moebiusovho života a k dočasnému porazeniu Dávneho Boha a jeho zavaleniu v Citadele upírov.
Na záver: Dávny Boh bol celkovo parazit a všetky konflikty v Nosgothe mali jediný účel – udržať Koleso osudu v chode a nakŕmiť Dávneho Boha dušami.

 

 

Hyldeni

Bojový prisluhovač rasy Hyldenov

 

Na prvý pohľad vyzerajú ako dajakí votrelci. Ich pôvod sa datuje do najstarších čias Nosgothu, teda do obdobia počiatku ľudí a Starobylých (kto vznikol z týchto troch rás najskôr, nie je známe).
Hyldeni sú, čo sa veku týka, nesmrteľní, pričom práve kvôli tejto vlastnosti ich chceli Starobylí prinútiť, aby uctievali Dávneho Boha a s ním spojené Koleso osudu. Lenže to by znamenalo pre Hyldenov úplne podriadenie, a preto odmietli, čím vlastne začala medzi týmito rasami vojna, trvajúca po stáročia.
Počas týchto bojov jeden z Hyldenov (nazýva sa i Staviteľ) navrhol výstavbu istého prístroja, tzv. Zariadenia, ktoré by bolo schopné vďaka mentálnej energii jedného organizmu (Masy) sídliacej pod zemou, vyhubiť všetky nežiadúce bytosti v Nosgothe. Stavba tohto pekelného stroja bola už vo finálnych fázach a Hyldeni by ho už hádam aj použili, keby ich Starobylí neuväznili do inej démonickej reality. Ako pomstu ešte stihli Hyldeni svojich rivalov prekliať a oddeliť ich tak od ich milovaného Kolesa osudu. Dvaja Hyldeni (možno aj viacerí, o tých sa nevie) ale i napriek výstavbe Stĺpov ostali v Nosgothe. Ide o Seer a Staviteľa. Seer je však dosť zvláštna bytosť a možno ani nejde o Hyldena, a tak prejdem rovno k Staviteľovi. Toho totiž ešte počas vojen z neznámych príčin uväznili do obávanej Večnej väznice (presnejšie, do inej časovej reality), v dôsledku čoho ho nemohlo kúzlo Starobylých preniesť do dimenzie démonov.
Čo sa tej týka, Hyldeni v nej pobudli spolu s temnými silami (tamojšími príšerami) približne 5300 rokov. Počas tejto doby uzavreli spojenectvo s už spomínanými démonmi a spoločne kuli plány, ako sa dostať späť do Nosgothu. Napokon sa naskytla príležitosť - Azimuth, ľudská strážkyňa Stĺpu dimenzie, pravdepodobne túžila po neobmedzenej moci a tú by dosiahla iba ak by zničila Stĺpy. A tak pomocou svojich schopností začala prenášať temné sily do Nosgothu, kde ich využívala na ničenie mesta Avernus. Zanedlho vďaka stroju času preniesla do svojej doby i zmutovaného upíra Turela, ktorého mysle sa následne zmocnilo niekoľko Hyldenov - vďaka Azimuthiným portálom medzi dimenziami dostali Hyldeni možnosť preniknúť do Nosgothu aspoň mentálne. Nuž a prostredníctvom Turela (jeho uctievala Azimuth + jej sekta ako boha) dávali Hyldeni spomínanému kultu príkazy, aby si uľahčili postupne nadchádzajúci prechod z dimenzie démonov. Ako ďalšia časť premysleného plánu sa jeden z prenesených temných síl, "Neprehovorený", vtelil do tela strážcu Stĺpu smrti Mortaniusa, a tak umožnil Hylden lordovi, najmocnejšiemu Hyldenovi, lepšie ovládnuť myseľ tohto patróna. Následne mu prikázal, nech zabije Ariel, čím sa spustila reťazová reakcia a Stĺpy schátrali. No a potom sa objavil na scéne upír Kain, pod vplyvom duše mŕtvej Ariel a Mortaniusa pobil celý zbláznený Kruh deviatich a keď si následne uvedomil, že Stĺpy obnoví iba jeho smrť, odmietol sa obetovať, čím spečatil osud Pilierov, zničil ich a zachránil si tak život.
Tým sa vyplnil plán Hyldenov a temných síl a obe rasy vstúpili konečne do Nosgothu. Démoni nemali žiadne vyššie úmysly, túžili iba tak zabíjať, jesť a oddychovať. No Hyldeni sa rozhodli dokončiť stavbu Zariadenia, za jeho pomoci vyhubiť všetkých ľudí a upírov a vládnuť tak celej krajine. Najprv sa potrebovali zbaviť vampírov, v dôsledku čoho vzkriesili rád Sarafan a získali si tak podporu zo strany ľudí. Samozrejme, tých by napokon tiež vyhladili (keď by doslúžili). Nepodarilo sa to však vďaka Kainovi, ktorý zničil bránu vedúcu z dimenzie démonov do Nosgothu, a tak zároveň odstránil všetkých Hyldenov v krajine.

 

Mesiáš Hyldenov

 

Pozn.: tak ako Starobylí, i Hyldeni predpovedali svojho hrdinu, ktorý by im pomohol vymaniť sa z ich väzenia a voľne kráčať po Nosgothe (je znázornený na tomto obrázku)

 

Janos Audron


Janos Audron

Janos práve vysvetľuje Razielovi prekliatie, ktoré
Hyldeni uvrhli na Starobylých.

Samé legendy sa točia o tomto „nemilosrdnom a krvilačnom diablovi“. Toto aspoň o ňom hovorili Sarafani, aby u ľudí vyvolali voči nemu nenávisť. 
Janos žil ešte pred upírskymi čistkami v čase, kedy Kruh deviatich tvorili vampíry. Lenže akonáhle došlo u ľudí k vzbure a vytvorili sa rád Sarafan, Starobylí postupne umierali, až ostal ich jediný člen – Janos Audron. Keďže vedel, že ho čoskoro dolapia, skryl sa do pevnosti v horách nad dedinou Uschetenheim a plnil svoj úkol – ten mu bol daný už pri prvom zvolení (zvolenie je obdobie, kedy si Stĺpy vyberajú svojich strážcov). Bol totiž vybraný ako tzv. desiaty strážca, strážca legendárnej zbrane Blood Reaver, ktorú na podnet Audrona vytvoril Vorador. Janos mal Reaver strážiť, dokým si po neho nepríde hrdina Starobylých Potomok Rovnováhy. Lenže po neho neprišiel on, no hrdina Hyldenov, Raziel. Audron však predpokladal, že Raziel je hrdina upírov (sčasti mal aj pravdu), a tak mu chcel Blood Reaver dať. Nestihol to ale urobiť, pretože ich rozhovor prerušili Sarafanskí inkvizítori. No Janos potreboval Raziela ochrániť, a tak ho premiestnil do inej miestnosti a seba vydal napospas smrti... Raziel mu už nestihol pomôcť a stal sa svedkom ako jeho ľudské ja vytrhlo Janosovi srdce a odnieslo si ho do pevnosti Sarafanov. Janos ešte stihol Razielovi povedať, že Reaver musí získať a použiť ho podľa proroctiev.
Následne sa Audronove srdce, známe ako Srdce temnoty, dostalo do pevnosti Sarafanov a odtiaľ zase do Avernuskej katedrály, kde pretrvalo po storočia, až dokým pomocou neho nespravil Mortanius z Kaina upíra.
Janosove telo si zase zobral do svojej vily Vorador, kde ho ukrýval v jednej kobke a dúfal, že raz nájde Srdce temnoty a Audrona oživí. Nádej prišla, keď v Defiance Raziel navštívil Voradora. Ten mu ukázal Janosove telo a keď ho Raziel zbadal, hneď ho zatúžil oživiť, pretože jedine Audron mohol povedať Razielovi jeho osud a prečo ho chce Blood Reaver vsať. Lenže Srdce temnoty bolo podľa Voradora niekde v Avernuse.
Následne sa Razielovi podarilo toto srdce nájsť (vytrhol ho Kainovi) a oživil 500 rokov mŕtveho Janosa. Ten si stále myslel, že Raziel je Potomok Rovnováhy, čo sa nakoniec ukázalo ako sčasti pravda (viď. sekcia Raziel), no aby Raziela v toto presvedčil, poslal ho do komnaty uprostred Citadely upírov. Keď sa Raziel vrátil, mladý Kain práve zničil Stĺpy, čím uvoľnil Hyldenom cestu do Nosgothu a tí to hneď využili – Hylden lord (neskôr Sarafan lord) ovládol Janosovu myseľ, pomocou jeho tela porazil v boji Raziela a odletel s ním preč. Následne ho využil ako napájadlo pre Masu, ktorá zase napája Zariadenie. A tak bol chudák Janos celých 400 rokov pripútaný k Mase a svoju energiu dával jej. Ako spása sa nakoniec objavil Kain (v BO2), ktorý s pomocou Audrona (ten sa medzitým zmenil v obludu) zlikvidoval pod Meridianom Masu, čím uvoľnil Janosa a ten sa ihneď zmenil v jeho predošlú podobu. Kaina objasnil s plánmi Sarafan lorda a okamžite spolu odcestovali za Voradorom do Svätyne. Tam spoločne pripravili plán na odstránenie Hylden lorda – treba zničiť bránu, ktorá umožňuje Hyldenom prechádzať do Nosgothu. Ako prvé sa Kain prebojoval na dohodnuté miesto, vypol miestny generátor, čím povolil Janosovi a Voradorovi teleportnúť sa tam.
V závere došlo k masívnemu súboju medzi Kainom a Sarafan lordom, kde na pomoc Kainovi prišiel Janos. Lenže ten bol ešte príliš slabý, a tak prehral a padol do dimenzie démonov, kde pred tisícročiami Starobylí uväznili Hyldenov. Kain tento moment využil, chopil sa Soul Reaveru a víťazoslávne napokon Hylden lorda porazil. Čo sa však stalo s Janosom nie je známe, no dobrý osud ho v tej dimenzii určite nestretol.

The Beast

Takto sa transformoval Janos po storočiach dávania svojej krvi Mase

Kain

Hrdina hier s poddtitulom Blood Omen.Legacy of Kain:Blood omen a Blood Omen 2 mohli ste za neho hrať však aj v hre Defiance kde skončil svoju existenciu.Bol zabitý jeho niekdajším stvorením ktorého uskutočnil poručíkom.Kedysi,dávno keď Kain nebol žiadny upir ale obyčajny človek presnejšie šlachtic prepadla ho skupina banditov a zabili ho v jeho ľudskom živote.Nekromacer Mortanius mu však dal šancu pomstiť sa,síce ako vampír ale to bolo Kainovi jedno,jeho srdce planulo len po pomste.Svoju šancu aj dostal,jeho vrah odišiel na večný spánok.Vtedy však Kain dostal otázku.Stať sa späť normálnym človekom alebo vampírským pánom a vládnuť svetu Nosghot?Chamtivý a nenásytný Kain si vybral rolu vampíra.Ako vampír sa potom neskôr odmietol obetovať a zajať tak miesto Strážcu Rovnováhy.Keby to spravil,Nosgoth by začal kvitnúť a celá zem hrať farbami.Takto je Nosgoth odporná temná planina bez života,Kainovi je to však jedno hlavneže môže niekomu a niečomu vládnuť.Vtedy však prišla jeho zhuba.Zo 6 tieľ sarafanských mučedníkov si vzkriesil jeho 6 "synov" ktorým rozdelil zem a ktorý ju spravovali.Raziel ,jeho najmocnejší syn sa mu však vzoprel.Nechal si narásť krídla.Zavystlivý Kain mu ich však strhol a hodil ho do priepasti zabudnutia obrovskej hlbokej jamy s nekonečným vírom času.Raziel bol odsudený na 5 storočí mučivej bolesti.Vzkriesi ho však elder god a dá mu šancu pomstiť sa jeho tvorcovi.Raziel postupne zabije všetkych ostatných Kainovych synov a nakoniec siahne aj na Kaina ten mu však ujde časovým vírom o 50 rokov späť Raziel skočí za ním...nakoniec sa uskutočný proroctvo a Kaina nájde zaslúžený trest.

 

Viac v http://yoshimitshu.blog.sector.sk/blogclanok/9359/kain.htm

 

 

Raziel

 

Raziel ako Sarafan Battle Priest

Kedysi v davnych vekoch Nosgothu.Ked šlachtic Kain ešte nebol vampírom zrodil sa Raziel.Jeho matka ani otec uz niesu známy jeho meno však zapĺňa hlavú časť príbehu.Keď sa zrodil,ešte netušil akú významnú úlohu bude niesť na svojich pleciach.Jedno je však isté keď dovŕšil 14 rokov zobrali ho do učenia Sarafanský Kňazi.Ich úlohov bolo očistiť Nosgoth od upírov...

"Raziel sa chvel od strachu,jeho ruka zvierala skrvavenú čepeľ meča.Musí vydržať musí bojovať.Jeho druh Dumah sa snažil odrážať útoky červeno planúceho meča vampíra.Upír zavyl,tresol po Dumahovom meči ktorý sa rozsekol,Dumaha odhodilo a vampír mu odtaľ hlavu.Raziel nabral všetky sily čo mu ostávaly.Napriahol sa a sekol...vampír uskočil a prebodol Raziela.Tma...bolesť...smrť"

Raziel zahynul v boji.Bol pochovaný s obrovskými postami.A nakoniec bol prehlásený za mučedníka.Kapitola života človeka raziela skončila.To však ešte netušil čo ho čakalo.

Medzitým sa vlády nad Nosgothom ujal vampír Kain. Razielov stovoriteľ...Navštívil Sarafanskú pevnosť a zo 6 tieľ Sarafanských mučedníkov si vzkriesil jeho nových "synov".Rozdelil medzi nich vládu nad Nosgothom.Raziel však chcel mať viac.Prišiel na spôsob ako si nechať narásť krídla.A to nemal robiť...

"Vstúpil som k polorozpadávajúcim sa pilierom Nosgothu.Otec sedel na strednom pilieri.Hrdo som vykročil ,teraz uvidí že ja som ten pravý vládca!Predstúpil som predneho a kľakol si."Čo je také naliehavé synu že mi to musíš ukázať hneď teraz?" spýtal sa Kain."Toto" rozprestrel som krídla.Na Kainovej tváry sa zračili obavy,nenávisť a strach všetko zároveň.Obišiel ma dotkol sa mojich krídiel a strhol mi ich.Ach tá bolesť!!Dvaja ma chytili a niesli k Hlbočine."Hodte ho tam!"rozkázal Kain.Hodili ma a ja som padal..."

Tak sa skončila prvá kapitola Razielovho života.Teraz však prišlo niečo čo nečakal.

Tu začína druhá časť Razielovho života.Z človeka sa stal démon.Aj keď démon asi nieje to pravé slovo.Nepil krv,necítil potrebu chcel jesť,jesť duše.Túžil po strašnej pomste!Z kedysi mocného vampíra sa stala troska.Raziel však skoro pochopil že dokedy Kain nezahynie a nestane sa Strážcom Rovnováhy ,Nosgoth nebude môcť žiť v pokoji.Preto sa rozhodol uloviť svojho tvorcu,mentora a zároveň aj najväčšieho nepriateľa Kaina.Tajomná postava ktorá ho podporovala a vzkriesila bol Elder God ktorý zohral v Razielovom väčšiu úlohu ako si sám Raziel dokázal predstaviť.

"Raziel:What maddnes is this?!What pituful form i come to inhabbit!I am destroyed!
Elder God:You are reborned."

Jeho prvou úlohou bolo nájdenie a zabitie jeho bratov.A zničenie samotného Kaina.V súboji s Kainom sa však udialo niečo nezvyčajné.Keď bol Raziel zložený na kolenách a Kain s planúcim Soul Reaverom sa chystal ukončiť jeho existenciu meč zkolaboval,rozpadol sa!Raziel cítil ako jeho telom prúdi ohromná energia...pohltil Soul Reaver alebo skorej on pohltil jeho.Od tejto chvíle existoval meč vnútri Raziela ako prízračná zbraň z večne neukojením hladom po dušiach.

"Spadol som na kolená,Kain ma tresol po tvári čo ma odhodilo o stĺp,postavil som sa a skopol mu nohy.Kain sa rýchle postavil švihol mečom a minul,nečakal som a uderil mu s päťou do brucha.Stihol mi však chytiť ruku,vykrútil ju hodil ma o stĺp a išiel ma švihnúť s planúcim Reaverom.Ten sa však rozpadol,nechápal som čo sa deja.Zrazu som pocítil mojim telom prúdiť úžasnú energiu..."

Kain utiekol časovým portálom o 50 rokov do minulosti a Raziel ho následoval.A tuto aj skončím ak chcete vedieť ako sa skončí príbeh najsympatickejšieho vampíra posledné dva diely si dohrajte sami.

 

 

 

Viac v http://yoshimitshu.blog.sector.sk/blogclanok/9360/raziel.htm

 

Starobylí

 

Po úporne dlhej vojne nakoniec Starobylí vystavali Stĺpy a zakliali Hyldenov do dimenzie démonov

 

Hovorí sa, že spolu s Hyldenmi a ľuďmi ide o pôvodných obyvateľov Nosgothu. Starobylí boli vznešené bytosti (tak to aspoň o sebe tvrdili) so schopnosťou lietať a používať aj mágiu. Taktiež oddane uctievali Dávneho Boha a jeho Koleso osudu.
Ako vieme, Hyldeni boli vekovo nesmrteľní, čo však spomínanému Dávnemu Bohovi vadilo, pretože duše v ich telách takpovediac "hnili" a nemohli sa vrátiť do očistného Kolesa osudu. A tak sa Starobylí pokúsili násilne previesť Hyldenov na svoju vieru - aby uctievali Dávneho Boha a brali si životy. Lenže oni odmietli, kvôli čomu následne došlo k najväčšej a najdlhšej vojne v dejinách Nosgothu, ktorá skončila tým, že Starobylí vybudovali Stĺpy, čím uväznili svojich rivalov do inej reality - do dimenzie démonov. Ale ani Hyldeni si to nenechali a ako padali, uvrhli na Starobylých prekliatie - spravili z nich sterilných, krv sajúcich a vekovo nesmrteľných démonov, resp. skrátene upírov.
Lenže Stĺpy potrebovali svojich strážcov a keď tí pôvodní zomreli, začali si vyberať patrónov z ľudského pokolenia, pretože Starobylí sa už vďaka prekliatí Hyldenov nerodili. Ale Stĺpy musia mať ako strážcov upírov (ľudia im nedokážu slúžiť), a preto vampíry preniesli svoje prekliatie na ľudí a v správnom veku predávali Kruhu deviatich Temný Dar. Takéto takzvané zotročovanie trvalo 500 rokov.
Teraz už nebol Dávny Boh spokojný vôbec - už aj jeho uctievači, Starobylí, boli vekovo nesmrteľní a spôsobovali stagnáciu Kolesa osudu, a tak od nich okamžite odvrátil zrak. Mnohí nedokázali vydržať to oddelenie od svojho boha, a tak páchali sebevraždy, no väčšine sa podarilo s tým zmieriť a robila z ľudí upírov i naďalej.
Napokon si Dávny Boh našiel služobníka medzi ľudskými strážcami - Moebiusa. Svojmu novému sluhovi prikázal, nech vytvorí odboj, ktorý by zdecimoval a postupne vyhladil ako Starobylých, tak aj normálnych upírov. A tak sa Moebius spolu s Mortaniusom vzoprel a odmietol sa transformovať na vampíra a vytvoril za pomoci zvyšku ľudského Kruhu deviatich rád Sarafan.
Ako to bolo naplánované, Starobylí vymierali, no ako náhradu vytvárali nových, už však neokrídlených upírov. Napokon, po niekoľkých tisícročiach ostal iba jeden člen pôvodných Starobylých - Janos Audron. Lenže ani on nevydržal naveky a 5000 rokov od začiatku Sarafanských ťažení (upírskych čistiek) mu ľudský Raziel vytrhol srdce, čím sa dokonalo dielo skazy.

Po tom ako Starobylých zachvátilo prekliatie a zistili, že Stĺpy si nemôžu vyberať strážcov spomedzi svojich stvoriteľov, upíry predpovedali veľkolepého hrdinu, tzv. Potomka Rovnováhy, ktorý by podľa proroctiev dokázal vrátiť Stĺpy do rúk vampírov a zároveň nastoliť v Nosgothe vládu tohto temného plemena. Potomok RovnováhyAko nástroj by mu pomohol práve ukovaný meč Blood Reaver. Zároveň však Starobylí predpovedali hrdinu svojich rivalov, Hyldenov, ktorý by mal zviesť s Potomkom Rovnováhy rozhodujúcu bitku - tá by rozhodla o osude Nosgothu. V dôsledku toho pôvodní upíry vystavali Živelné vyhne (tie by pomohli ich hrdinovi uskutočniť proroctvo) a v nich, ako aj v niektorých iných stavbách, nakreslili nástenné maľby v snahe dať Potomkovi Rovnováhy indície. A nakoniec, vytvorili aj artefakt s názvom Emblém Rovnováhy - išlo o akýsi "upgrade", zlepšenie pre Blood Reaver, pričom jeho účel je rovnaký ako u Živelných vyhní. Čo sa týka spomínaných nástenných malieb, tie často krát ukazovali súboj medzi hrdinom Starobylých a hrdinom Hyldenov. Kain si spočiatku myslel, že je ten Potomok Rovnováhy, čo mal aj pravdu, akurát že on nie je ani jeden z tých dvoch bojovníkov, zakreslených na stenách. On je totiž iba ich výsledok, pričom je to práve Raziel, kto znázorňuje oboch hrdinov - jeho hybridná podstata, kedy má v sebe aj svoju dušu, aj dušu Reaveru, mu to umožňuje. Pretože vlastne keby sme Raziela oddelili od duše Reaveru, dostali by sme tých dvoch zakreslených bojovníkov, pričom po ich absolútnom spojení vznikne tzv. nový Kain, už nie ten starý s mysľou plnou Nupraptorovho hnevu, no čistý, predpovedaný Potomok Rovnováhy, pripravený naplniť proroctvo Starobylých.

 

Vorador

 

                                                             

Vorador práve sedí vo svojej skrýši a debatuje s Razielom.

Ide o bezpochyby najstaršieho upíra (nerátam akurát Janosa – ten je z rodu Starobylých). K tomu faktu prispieva aj to, že Vorador bol prvý človek, ktorému bol predaný Temný dar, pričom tento „starešina“ sa postaral aj o vznik desiatok ďalších upírov a rozšíril toto plemeno do Nosgothu. V čase uväznenia Hyldenov do dimenzie démonov ukul Vorador na Janosov príkaz bájny meč Blood Reaver. Tým vytvoril veľmi podstatnú vec, ktorá v osude Nosgothu zohráva dôležitú úlohu. Počas ďalších storočí niet o Voradorovi zmienka. Až v dobe 500 rokov pred BO1 sa rozhodol napadnúť Sarafanskú pevnosť – chcel sa pomstiť a zabiť Kruh deviatich, pretože ten je zodpovedný za vznik rádu Sarafan, ktorý pripravil Voradora o takmer všetkých jeho blízkych, priateľov i potomkov. Všetko, čo Vorador s láskou tvoril a opatroval, stratil len vďaka Sarafanom. Lenže útok na ich pevnosť nevyšiel úplne. Síce sa mu podarilo zabiť šiestich strážcov Stĺpov a poraziť v súboji ich patróna Maleka, no zostávajúcich troch (Moebius, Mortanius, Malek) nedokázal odstrániť, a tak ušiel. Aj napriek všetkému však tento skutok výrazne znížil aktivity Sarafanov a ich upírske čistky sa oficiálne skončili. 
Vorador je veľmi silný upír, čo dokázal aj pri súboji s Malekom, no aj tak nebol schopný čeliť síce zmenšujúcim sa, no stále mocným armádam Sarafanov, a tak sa uchýlil do lesu Termogent, kde si postavil svoju prepychovú vilu. Cestu k nej osvetľoval nikdy nehasnúci zelený oheň, tzv. Ignis Faatus. I napriek tomu však Sarafani a neskôr nová hrozba upírov, Moebiusova armáda, nedokázali Voradora v močiaroch lesu Termogent po storočia nájsť. Čo sa týka vili samotnej, mala veľmi luxusný interiér. Dôkaz sme mohli vidieť v BO1, kde Kain navštívil Voradora a požiadal ho o pomoc pri súboji s Malekom. Keďže Vorador už raz tohto Paladina porazil, bolo isté, že to dokáže znovu. A tak dal Vorador Kainovi svoj prsteň, pomocou ktorého ho mohol kedykoľvek privolať. To sa aj stalo v Temnom Edene, kde Kain bojoval s DeJoul a Banom, zatiaľ čo Vorador dokončil Malekovu dušu zakliatu do brnenia. Týmto opäť dokázal svoju moc. 
Nikto nevie, ako by Voradorov život pokračoval, pretože predtým, než Diabol stihol ovládnuť Nosgoth, Kain cestoval do minulosti, Williama (Diabla) zabil, čím zmenil históriu. Jej nové prúdenie malo na svedomí mimo iného i fakt, že Voradora akosi Moebiusovi vojaci chytili a verejne mu v meste Stahlberg sťali hlavu. S tým sa tu vynára však jeden problém: ako môže byť Vorador v BO2, keď ho v BO1 popravili? Nuž, to, že Raziel v SR2 zmenil históriu tým, že odmietol zabiť Kaina, dovolil Voradorovi akosi ujsť svojej poprave, čo je dosť pravdepodobné, pretože v Defiance Voradorovu exekúciu neukázali a Moebius nepovedal isto, že ho sťali. Čo sa týka Defiance, tam sa Vorador niekoľko hodín pred svojou zdanlivou popravou stretol s Razielom. Skrýval sa vo svojom úkryte, ktorý mal v jednej časti svojej vily. Raziel tu od neho chcel vedieť svoj osud a účel, pod akým bol Blood Reaver ukovaný. Vorador mu síce nepomohol, no dal mu radu, že Janos je jediný, kto pozná odpovede. Na vzkriesenie Janosa však treba jeho srdce, ktoré je ukryté niekde v Avernuse. Čo sa udialo následne, nie je známe, no každopádne potom, ako si Kain odmietol vziať svoj život pri Stĺpoch, Vorador sa rozhodol stáť po boku Kaina a pomôcť mu zhotoviť armádu, ktorou by ovládol Nosgoth. O 200 rokov došlo v okolí mesta Meridian k masívnej bitke, kde bojovali Kainove vojská s légiami akéhosi „Sarafan lorda“. Tento maniak sa rozhodol vzkriesiť dávno minulý rád fanatických bojovníkov a opäť nastoliť vládu ľudí. Kain bol však údajne zabitý, jeho armáda prehrala a ostatok upírov sa stiahlo a poskrývalo sa. Začala nová éra. V celom Meridiane vystavali Sarafani prístroje fungujúce na báze Glyph energie. A mimochodom, tá je smrteľná pre upírov. Tí však mali aj iné problémy. Síce sa nediali také masakre ako počas upírskych čistiek, no upírov postupne ubúdalo a zvyšok sa spojil dokopy a spoločne založili hnutie Tajný spolok. A na jeho čele stál, ako inač, samotný starý Vorador. Postupom času by i Tajný spolok rozprášili, no ten mal ešte nádej – Kain vtedy nezomrel, iba padol do akejsi kómy a doteraz, síce bez vedomia, žije. A po 200 rokoch spánku sa nečakane prebral, čím dal Tajnému spolku výhodu – majú nového „agenta“. Ľudia o ňom buď ani nevedia, alebo si myslia, že je mŕtvy. To, že je Kain na rozdiel od iných upírov taký „nenápadný“, sa rozhodol Vorador využiť. Začal ho posielať na rôzne úkoly, ktoré nakoniec doviedli k odhaleniam, ako napr. kto je v skutočnosti Sarafan lord, aké sú jeho plány a pod. Všetko vyvrcholilo v meste Hyldenov, kde sa Kain, Janos a Vorador stretli. Tu však Voradora zasiahol výboj zo Soul Reaveru, ktorý ho paralyzoval a spôsobil mu stratu vedomia. Je však veľmi pravdepodobné, že prežil, i keď o tom nie je nikde zmienka – ďalej sa už o Voradorovi nepojednáva, resp. ani miesto a čas jeho smrti nie je známy.
Čo sa týka Voradorového charakteru, k tomu snáď len to, že išlo o bytosť s veľmi rozpolenou povahou. K ľuďom sa správal úplne barbarsky (vo svojej vile mal mučiareň), zatiaľ čo o upírov sa staral a chránil ich i za cenu vlastného života (dokazuje to aj jeho rozhorčenie, keď sa dozvedel, že Kain zabil Umah).

 

Strážcovia Pilierov

 

Kruh deviatich

 

Takýmto názvom sa hovorí všetkým deviatim strážcom Stĺpov. Spočiatku nimi boli upíry, no keď tí zomreli, nahradili ich ľudia. Starobylí ešte ale aj počas ďalších storočí predávali ľuďom Temný dar, čím zabezpečovali, že Kruh deviatich boli výlučne vampíry. Lenže o cca 500 rokov sa dvaja ľudský strážcovia, z ktorých už išli spraviť upírov, vzopreli a odmietli sa nechať transformovať na tú "krv sajúcu pliagu". Boli to strážcovia Stĺpu času a smrti - Moebius a Mortanius. Tí vytvorili spolu s ostatnými strážcami odboj pod názvom "Sarafan", ktorý časom prerástol na kult a neskôr na armádu. Na jej čelo bol postavený strážca Stĺpu konfliktu Malek, pričom následne začal tzv. upírske čistky. Taký masaker, aký bol počas jeho velenia (trvalo 5000 rokov) ešte Nosgoth dovtedy nikdy nezažil (a asi ani nezažije). 
Teraz si povieme niečo o Kruhu deviatich celkovo: Každý strážca je viazaný na svoj Stĺp, o ktorý sa musí starať. Jeho duša a citový stav sa odzrkadľuje na Stĺpe samotnom - pokiaľ strážca trpí depresiami, Stĺp chátra a nemôže plniť svoj účel. Čo sa týka pôvodných upírskych členoch Kruhu deviatich, o tých sa moc nevie. Najstarší strážcovia (ľudský) sú však sčasti známi. Sú to Moebius, Mortanius a Malek. Ostatní boli zabití pri Voradorovom vpáde do Sarafanskej pevnosti. Ako ich náhradníkmi boli zvolený:

  • strážkyňa Stĺpu rovnováhy - Ariel
  • strážca Stĺpu mysle - Nupraptor, (the Mentalist)
  • strážca Stĺpu prírody - Bane, (the Druid)
  • strážkyňa Stĺpu energie - DeJoule, (the Energist)
  • strážca Stĺpu skupenstva - Anacrothe, (the Alchemist)
  • strážkyňa Stĺpu dimenzie - Azimuth, (the Planer)

Všetci títo strážci (okrem Ariel, pochopiteľne) a tí traja najstarší padli pod Kainovou čepeľou v období BO1. Výnimka je iba Anacrothe, ktorého zabil Mortanius a Malek, ktorého dokončil Vorador.

V Defiance, presnejšie v starovekých ruinách upírov, Raziel postupne stretával tzv. duchov, ktorí po zneškodnení uvoľnili svoju dušu a tá potom aktivovala príslušnú vyhňu. Tí duchovia neboli nikto iní, než pôvodní, prví strážcovia Stĺpov, ktorí boli zvolení do tejto úlohy tesne pred okamihom, kedy Hyldeni uvrhli prekliatie na Starobylých. Tento pôvodný Kruh deviatich sa držal až dokým časom nezomrel (pravdepodobne ich niekto / niečo zabilo, pretože Starobylí sa po spomínanej kliadbe stali upírmi, t.j. boli vekovo nesmrteľní). Akonáhle zomreli, ich telá sa uložili do živelných vyhní, kde ich stále žijúce duše čakali, dokým nepríde ich spasiteľ - Raziel...


 

Každý pôvodný strážca vyzeral približne rovnako, akrát "klobúk", farba oblečenia a schopnosti sa líšili v závislosti od toho, aký Stĺp daný strážca kedysi ochraňoval. Podlhovasté výčnelky na chrbte sú dôkazom toho, žestrážca kedysi patril k Starobylým a že mal krídla.


Strážcov celkovo ľud poznal aj pod názvom Ochrancovia Nádeje. Akonáhle však ich mysle napadol Nupraptorov hnev, začali byť prezývaní Ničitelia nádeje - Nosgoth už nechránili ale likvidovali.

 

Anacrothe the Alchemist (strážca Stĺpu skupenstva)

Anacrothe bojuje s MortaniusomVeľmi ctižiadostivý a namyslený človek. Pri tvorbe Temného Edenu využil energiu od DeJoule a pomocou znalosti v chémii pretvoril všetko živé, čo zase zaobstaral Bane. O tom, že Anacrothe príliš odvahy nepobral, svedčí aj fakt, že keď si po neho prišiel Kain, nebojoval s ním tak ako DeJoul a Bane, no radšej zmizol a na ochranu svojich spoločníkov zavolal Maleka. Toto mu však nepomohlo, pretože na konci BO1 by sa opäť stretli, no došlo k tomuto: Anacrothe stál spolu s Mortaniusom pri Stĺpoch a polemizovali o tom, že sa strážca skupenstva musí vzdať a padnúť pod Kainovu čepeľ. Inak totiž Stĺpy nebudú obnovené. Lenže Anacrothe bol naštvaný kvôli tomu, že Mortanius dal schválne zabiť Kaina a potom ho ako upíra poslal odstrániť Kruh deviatich. V dôsledku toho Anacrothe odmietol čakať na svoju vlastnú smrť a tvrdil, že on neslúži Stĺpom, no oni jemu, a že on má neobmedzenú moc, ktorá môže Nosgoth spasiť, alebo zachrániť – že vraj to je len jeho vôľa. A tak došlo k bitke a pomocou kúziel nakoniec Mortanius Anacrotha porazil.

Strážca skupenstva mal polovicu tváre zjazvenú, čo je pravdepodobne výsledok jedného z množstva chemických pokusov, ktoré praktizoval

 

Kovové váhy dávali Anacrothovi moc a vyvažovali nečisté nerovnosti v alchémii. Ich sila neskôr očistila Stĺp skupenstva

Ariel (strážkyňa rovnováhy)


Ariel

                                                 Čistá, nepoškvrnená Ariel v stave, kedy
                                                 je naplnená silou svojich predchodcov a 
                                                   pripravená na odovzdanie svojej duše do Blood Reaveru.

Ariel

                                              Ariel sa počas BO1 (a v alternatívnej histórii i počas Defiance) 
                                              spoliehala na Kaina, že sa obetuje a uvoľní ju.
                                             A ani Razielove slová ju nevedeli presvedčiť...

Narodila sa ako náhradníčka zabitého strážcu / strážkyne pri Voradorovom vpáde do Sarafanskej pevnosti (bližší popis Kruhu deviatich pred touto udalosťou nie je známy). Milovať ju po čase začal strážca Stĺpu mysle Nupraptor, ktorý ju tak zbožňoval, že by i svoj život za ňu položil. No akonáhle mala Ariel 470 rokov, Mortanius ju pod vplyvom Hylden lorda brutálne zavraždil. Akonáhle našiel Nupraptor jej zohavené telo, chytila ho nesmierna zlosť a nenávisť voči Kruhu deviatich, pretože sa domnieval, že za jej smrť môže niekto z nich, nejaký zradca. Preto vyslal svoj hnev do myslí ostatných strážcov, ktorým to narušilo rozum a ihneď začali konať proti ideálom, ktoré doteraz uznávali (výnimkou je Mortanius, Malek a Moebius, tých Nupraptorova zloba nenakazila. A výnimka je možno aj Azimuth, pretože ona pravdepodobne preniesla Hash´ak´gika z jeho dimenzie do Nosgothu). Lenže Ariel po smrti ešte stále určitým spôsobom žila. Žila ako duch, ktorý je uväznený pri Stĺpoch, dokým ich niekto neobnoví. A tým niekým mal byť Kain, ktorý sa narodil ako náhradník zabitej Ariel (Každý Stĺp musí mať strážcu, a preto keď jeden zomrie, vyberie si ďalšieho spomedzi tých, ktorí sa práve narodili. A Stĺp rovnováhy si vybral Kaina). Keď Kain už ako 30 ročný upír došiel za Ariel k Stĺpom, tá ho navádzala, aby zabíjal všetkých strážcov (vrátane jej milovaného Nupraptora). Verila, že keď dôjde k tomu okamihu, kedy zostane Kain posledný spomedzi Kruhu deviatich, že sa obetuje, Stĺpy sa očistia, vyberú si nových strážcov a Ariel bude oslobodená (tým sa myslí smrť). Lenže na očistenie bolo treba ešte to, aby Potomok Rovnováhy (Kain) vypátral toho, kto v Citadele upírov a vsal čistú a slobodnú dušu Ariel (v Defiance vykonal tento akt Raziel). Ariel o tomto Kainovi nepovedala, pretože si myslela, že sa to stane bez jej podnetu – bolo to dané proroctvami Starobylých. Lenže v BO1 sa to nestalo, pretože tam prebiehal základný prúd histórie a v ňom Raziel „zomrel“ už v dobe, kedy Vorador napadol pevnosť Sarafanov, t.j. nemohlo dôjsť k spomínanému vsatiu Arielinho ducha. A v Defiance bola síce alternatívna, zmenená história a Raziel žil, no k predpovedanému okamihu, kedy sa stretne Raziel s Potomkom Rovnováhy, odovzdá mu čistú dušu Ariel, nedošlo, pretože mladý Kain sa odmietol obetovať pri Stĺpoch o dačo skôr. A keď nestoja Stĺpy, nie je možné položiť Blood Reaver aj s dušou Ariel pred Stĺp rovnováhy a očistiť ho. A tak proroctvá zlyhali, no aspoňže v alternatívnej histórii je Ariel konečne slobodná. Po zničení Stĺpov (týka sa to len základnej histórie, t.j. doby po BO1 a NIE po Defiance) tam Ariel ostala uväznená, pričom sa stále snažila využiť každú príležitosť, aby zabila Kaina, pretože dúfala, že tým sa oslobodí. Dúfala, že jej v tom pomôže Raziel, ktorému radila počas jeho lovu na Kaina / svojich bratov v SR1 a snažila sa ho prehovoriť aj v SR2. No a v Defiance sa stretli taktiež, no tam ho z nie úplne jasných dôvodov považovala za člena temných síl.

 

Azimuth the Planer (Strážkyňa Stĺpu dimenzie)



Mimo iné bola prezývaná aj ako Náčelník Avernusu / Pani Azimuth. Toto mesto (hlavne katedrála v ňom) bolo jej sídlo. Jej úmysly nie sú príliš jasné – niektorí si myslia, že ona môže za ten „spoj“ medzi Nosgoth a dimenziou démonov, ktorý umožnil Hyldenom ovládať mysle Turela, Mortaniusa, potom Janosa a aj mnoho iných pre dej nepodstatných bytostí. Tomuto názoru napomáha fakt, že iba Azimuth je schopná vďaka jej tretiemu oku vidieť do iných dimenzií, vrátane tej démonickej. Prečo to však urobila, nie je známe. Možné je však to, že si príliš cenila svoju moc a nechcela byť obmedzená, a preto umožnila Hyldenom aspoň mentálne preniknúť do Nosgothu. Nakoniec by to doviedlo k zničeniu Stĺpov. A bez nich by Azimuth mohla robiť so svojou mocou čokoľvek. 
Azimuth je aj zodpovedná za ukradnutie jedného z mnoha Moebiusových časových zariadení, ktoré potom využila na prenesenie zmutovaného Turela do svojej doby, kde ho ona a jej kult začali uctievať ako boha pod menom Hash´ak´gik. K tejto tajnej sekte patril aj Mortanius, i keď on o zničenie Stĺpov neusiloval. Práve naopak. 
Akonáhle Nupraptor nakazil Kruh deviatich, Azimuth pochytila ešte väčšia mánia a šialenstvo – so svojím kultom sa skryla do Avernuskej katedrály a začala pomocou kúziel prenášať temné sily z ich dimenzie do Nosgothu. Tie sa následne pustili do devastácie mesta Avernus.
O 30 rokov prišiel do tohto zruinovaného sídla mladý upír Kain, pátrajúc po Azimuth. Cestou do katedrály musel pobiť desiatky temných síl, až kým sa nestretol zoči-voči s Náčelníkom Avernusu. Tá sa bránila tak, že posielala na Kaina démonov a vždy, keď sa k nej priblížil, zmizla mu. Aj napriek tomu ju však zabil, zobral jej tretie oko a položil ho ako trofej pred Stĺp dimenzie, ktorý sa následne očistil.
Azimuth bola zároveň podľa všetkého aj osoba, zradca v Kruhu deviatich, kvôli ktorej zomrela Ariel.

Tretie oko dovoľovalo Azimuth vidieť do iných dimenzií. Neskôr poslúžilo na „vyliečenie“ Stĺpu dimenzie.

Bane the Druid (strážca Stĺpu prírody)


Tento chlapík sa vyznačoval svojimi dlhými jeleními parohmi, ktoré hrdo nosil na hlave. Po tom, ako bol Kruh deviatich nakazený hnevom z Nupraptorovej mysle, sa Bane spojil s DeJoule a Anacrothe a spoločne sa pustili do tvorby „pekla“ pod názvom Temný Eden. Všetci traja strážcovia prispeli svojou mágiou, aby vytvorili prekliaty svet, kde nebude nič živé. Bane použil svoju schopnosť manipulovať s prírodou a zariadil, aby sa v Temnom Edene rastliny premenili prach, živočíchy na mutantov, a aby zem nebola už trávnatá, no iba vyprahnutá pláň s lávovými jazierkami. 
Kain našiel tohto strážcu v pevnosti uprostred Temného Edenu, kde spolu s DeJoule a Anacrothe vytvárali ďalšie temné kúzla. Súboj by pokračoval len medzi nimi tromi, no Anacrothe dostal do gatí, pomocou kúzla zmizol a ako pomoc privolal Malek. Kain zase na oplátkou použil prsteň na privolanie Voradora. Boj následne prebiehal medzi Voradorom a Malekom, starými nepriateľmi, pričom Vorador nakoniec vyhral. A Kain si zobral na paškál DeJoule a Banea. Po namáhavej bitke zvíťazil a od padnutého Druida si vzal jeho parohy, ktoré následne očistili Stĺp prírody 

Kosti, ponášajúce sa na jeleňa, nosil Bane ako svoj znak strážcu Stĺpu prírody, pričom mu aj dávali jeho 
moc. Pri boji sa síce poškodili, no svoj účel splnili – obnovili Stĺp prírody

 

DeJoule the Energist (strážkyňa Stĺpu energie)



Tretí ženský strážca spomedzi Kruhu deviatich. Jej úlohou bolo starať sa o Stĺp energie, ktorý dodáva Nosgothu všetky druhy prírodných energetických zdrojov . V momente, keď jej myseľ nakazila Nupraptorova zloba, rozhodla sa spojiť s Baneom a Anacrotheom a pretvoriť Nosgoth na obraz svoj – na pustú lávovú planinu plnú démonov. Na tento výtvor prispela svojou schopnosťou ovládať energiu a zabezpečila, aby to vlastne celé fungovalo a aby sa Temný Eden postupne rozšíril do celej krajiny. Práve kutila so svojimi dvoma spoločníkmi ďalšie plány, keď ju prišiel do ich pevnosti „navštíviť“ Kain. 
Keďže boli dvaja (Anacrothe zdúchol. Síce povolal na ochranu Maleka, no o toho sa postaral jeho odveký rival Vorador), nebáli sa a na Kaina sa s chuťou vrhli. Súboj bol namáhavý, ale Kain, ako sa dalo čakať, vyhral a od padlej DeJoule si zobral jej energetický plášť. Ten potom použil ako „liek“ pre schátraný Stĺp energie.

 

 

 

Tento plášť dával Dejoule jej moc, pričom ju aj ochraňoval pre výbojmi energie, ktoré na Kaina posielala

Malek the Paladin (strážca Stĺpu konfliktu)



 

 

 

Malek po storočiach v Temnom Edene opäť stretol svojho najväčšieho nepriateľa - Voradora. No v súboji prehral

Spolu s Moebiusom a Mortaniusom tvorí Malek trojicu najdlhšie žijúcich ľudských strážcov Stĺpov na svete. Síce sa Malek nezúčastnil pri vzbure voči Starobylým a ich Temnému daru, no akonáhle Kruh deviatich vytvoril rád Sarafanov, Malek bol postavený na jeho čelo. Úloha strážcu konfliktu bola zároveň aj chrániť Kruh deviatich pred napadnutím, čo sa mu aj darilo počas celých upírskych čistiek, ktoré pod jeho vedením trvali 5000 rokov. Počas nich bolo zabitých tisíce upírov, pričom mnohí z nich boli výtvormi Voradora. Ten sa rozhodol pomstiť a napadol Sarafanskú pevnosť, sídlo Kruhu deviatich. Podarilo sa mu zavraždiť šiestich strážcov, no vtedy prišiel Malek. Súboj medzi nimi skončil v prospech Voradora, no ten radšej ušiel a porazeného Maleka tam nechal ležať v hanbe. Akonáhle sa Mortanius dozvedel, čo stalo a zistil, že Malek nedokázal zachrániť tých šiestich nebohých strážcov, zaklial strážcu konfliktu do jeho brnenia, čím ho zbavil „pocitu mäsa“. Aj napriek tejto potupe Malek i naďalej slúžil Kruhu deviatich, pričom už viac nedal dopustiť, aby nejaký strážca zomrel. Malek mal vysoko v horách na severe svoju pevnosť, kde od doby, kedy bola jeho duša pripútaná k brneniu, vytváral tzv. Sarafanské prízraky. Išlo o to, že akonáhle nejaký člen rádu Sarafan zomrel, Malek vysal jeho dušu, vzkriesil ju a vložil ju do brnenia. Pravdepodobne išlo o akýsi druh pomsty za svoje nekonečné väzenie. V spomínanej pevnosti mal Malek aj vystavenú svoju kostru. Bola to spomienka na časy, keď patril ešte medzi živých ľudí. 
V dobe BO1 mal Malek opäť čo robiť – keďže bol Kain „najatý“, aby zabil Kruh deviatich, Paladin ich musel chrániť. Najprv sa pokúsil ochrániť Nupraptora, no ten to odmietol a nechal sa kľudne zabiť. Potom si však Kain uvedomil, že Malek musí zomrieť, inak ho bude neustále otravovať. A tak sa Kain vybral do Paladinovej pevnosti v horách, kde musel najprv bojovať so Sarafanskými prízrakmi a potom s ich tvorcom samotným. Lenže Kain v súboji prehral a utiekol, aby si zachránil krk. Uvedomil si, že Paladina sám nepremôže, a preto sa na podnet Ariel vybral za Veštcom Nosgothu (Moebiusom), ktorý mu poradil, že šancu na zabitie Maleka má akurát starý upír Vorador, sídliaci v srdci močiarov lesu Termogent. Kain sa ta ihneď vybral. Akonáhle našiel Voradorovu vilu, starý upír mu dal svoj prsteň, pomocou ktorého ho môže kedykoľvek privolať. S takouto pomocou v zálohe sa Kain odobral do Temného Edenu. Keď objavil DeJoule, Banea a Anacrothea, tretí menovaný sa rozhodol ujsť a na pomoc pre svojich spoločníkom privolal Maleka. Kain na oplátku privolal pomocou prsteňa Voradora. Tak sa stretli dvaja dávny rivali – starý upír a Paladin. Súboj medzi nimi, ako ten pred 500 rokmi, skončil v prospech Voradora a Malekov život v brnení sa nenávratne skončil. Jeho helma následne poslúžila na vyliečenie schátraného Stĺpu konfliktu. 
V SR2 Raziel navštívil pevnosť Sarafanov, kde sa stretol s Moebiusom a Malekom. V tom istom čase však vstupuje do pevnosti i Vorador, aby vykonal na Kruhu deviatich svoju pomstu. Paladin by im možno stihol prísť na pomoc, no Moebius mu prikázal, nech neodchádza a nech dáva pozor na Raziela. V dôsledku tohto Malek nedokázal splniť svoju povinnosť, a tak jeho dušu Mortanius za trest zaklial do brnenia.
Počas BO1 navštívil mladý Kain Avernuskú katedrálu, kde v pekelnej realite zhliadol istú kostru. Podobala sa na tú, ktorú kedysi vlastnil Malek. No jeho kostra je uložená v jeho horskej pevnosti, a tak pôjde pravdepodobne iba o zhodu okolností.

 

 

Malekova helma bola vyzdobená skalpami, ktoré odobral mnohým zabitým upírom

Moebius - strážca Stĺpu času (Veštec Nosgothu)



Moebius

Moebius práve víta Raziela po jeho transporte časom do doby narodenia ľudského Kaina (doba SR2).


Ako úvod nemožno povedať nič iné, než že ide o najpodlejšieho a najprefíkanejšieho strážcu Stĺpov. Jeho presýpacie hodiny mu dávali schopnosť vidieť do minulosti a budúcnosti a manipulovať s nimi. Ako Raziel v SR2 zistil, tohto podliaka je takmer nemožné oklamať (v Defiance sa to Kainovi podarilo). Moebius po takmer celý svoj život slúžil Dávnemu Bohovi a snažil sa vyplniť jeho plány – odstrániť z Nosgothu všetkých upírov, no najmä Kaina, ktorý je Potomok Rovnováhy. Jeho úloha je totiž vrátiť Stĺpy pod kontrolu upírov, čo Dávny Boh nechce dopustiť. Moebiusove plány párkrát stroskotali, no ten posledný sa takmer podaril (ako tie predtým ?). Poďme si ich rozobrať. Prvotný plán na vyhladenie upírov začal už v čase, keď sa Moebius s Mortaniusom vzopreli Starobylým a ich Temnému daru. Vtedy vytvorili rád Sarafan, ktorý síce riadne zdecimoval počty upírov, no nedokázal ich vyhladiť úplne. Masakre sa dosť stlmili po tom, ako bol Malek zakliaty do brnenia. Potom sa začal rodiť druhý Moebiusov plán, v ktorom využil Kaina na zmenenie histórie vo svoj prospech – počas BO1 sa Kain stretol s Moebiusom v jeho komplexe jaskýň, kde mal aj svoje múzeum. Tam vystupoval ako Veštec Nosgothu a Kainovi poradil, nech ide za Voradorom (Kain vtedy hľadal pomoc, ako poraziť Maleka). Tu ešte Kain nevedel, že za fasádou toho veštca sa skrýva Moebius. Tento sled udalostí pokračoval tak, že Kain sa zaplietol do ľudských záležitostí – do vojny medzi Ottmarovou Armádou nádeje a Diablovými légiami. V tejto vojne však Ottmar prehral a celý Nosgoth patril Diablovi. Lenže toto Kain nechcel dopustiť, pretože upíry by určite neprežili pod novou vládou a preto cestoval pomocou časostroja, ktorý našiel v Avernuse, 50 rokov do minulosti, kedy bol ešte William mladý (vtedy ho jeho ľud prezýval William spravodlivý, no po rokoch zosilnel a začal túžiť po neobmedzenej moci. A tak dostal prezývku Diabol). V tejto minulosti Kain v snahe zmeniť históriu zabil pomocou Soul Reavera mladého Williama, ktorý mal taktiež pri sebe Soul Reaver. Vďaka tomuto paradoxu sa pri boji Williamov meč zlomil a Kain Williama zabil. Vysal z neho krv a pomocou ďalšieho stroja času sa vrátil späť do budúcnosti. No tá sa síce zmenila, ale v úplný neprospech upírov. Keď sa Williamov ľud dozvedel o tom, že ich kráľa zabil upír, rozhodli sa odstrániť toto plemeno. Preto sa začali pridávať k vojskám, ktoré organizoval sám Moebius. A v čase, keď sa Kain vrátil do budúcnosti, už bola táto armáda v plnej sile a práve sa chystala popraviť predposledného upíra v Nosgothe – Voradora. To sa aj stalo, pričom akonáhle mu sťali hlavu, dav ľudí, ktorý to pozoroval, sa vrhol na Kaina. Ten ale prežil a dozvedel sa, že toto všetko dôsledne pripravil Moebius. Krok za krokom mal všetko premyslené a čakal, že ten dav Kaina zabije, čím by zomrel posledný upír. No zmýlil sa a jeho plán opäť nevyšiel. Kain prežil a v smrteľnom súboji Moebiusa porazil. Tým strážca Stĺpu času zomrel, no je rola ešte nekončí, pretože on počítal aj s týmto a pripravil si ďalší plán, ktorý sa začal rozvíjať v SR1 a skončil, po mnohých časových paradoxoch a slučkách v zmenenej histórii v dobe BO1 (no odohrávalo sa to v Defiance). Plán je to veľmi komplikovaný a jeho vysvetlenie je podrobnejšie rozkúskované v iných sekciách. Napr. v Kainovej, Razielovej, Janosovej a pod. V zásade ide však o to, že Moebius využil Raziela, ktorý na konci SR1 cestoval do doby, kedy strážca času žil. Tu chcel Moebius presvedčiť Raziela, aby zabil Kaina, dobre známeho Potomka rovnováhy – keby nebolo Kaina, nebolo by ani bájneho hrdinu, ktorý ma podľa proroctiev nastoliť v Nosgothe vládu vampírov. A toto Dávnemu Bohovi / Moebiusovi vôbec nevyhovuje. Raziel však Kaina nezabil, s čím Moebius počítal a pripravil mu pascu, na ktorú sa v základnom prúde histórie nachytal – na konci SR2 Raziel zabil pomocou Blood Reaveru Sarafanských inkvizítorov, no keďže Raziel, vďaka tomu, že v SR1 získal dušu Reavera, nie je schopný držať túto tajomnú zbraň Starobylých, došlo k tomu, že Blood Reaver prepichol Raziela a bol by vsal jeho dušu, keby neprišiel Kain a nezachránil ho. No a toto presne Moebiusovi klaplo do karát – Raziela premiestnil o 500 rokov do budúcnosti, kde kvôli sledu udalostí nastal súboj medzi Razielom a Kainom, kde prvý menovaný údajne porazil toho druhého. Toto by bol dôsledok obrovského Moebiusovho plánu, ktorý by sa vydaril, keby Kain ozaj zomrel. Lenže on prežil, vrátil sa a Moebiusa nenávratne zneškodnil a jeho dušu poslal späť do Kolesa osudu. A tak schémy tohto strážcu času stroskotali len vďaka tomu, že Kain dokáže žiť aj bez srdca – je Potomok rovnováhy.

Moebiusov typický predmet bol jeho „orb“. Išlo o žezlo so schopnosťou paralyzovať upírov. Jeho princípy sa odhalili až v Defiance. Bol vyrobený na báze srdcovej štruktúry upírov. Či už sú to Starobylí, alebo ich dnešní neokrídlení potomkovia, oba druhy bytostí majú rovnaký srdcový systém. A ten nedokáže zniesť účinky orbu. No a keď Kain už nemal srdce, nemal už ani dôvod byť háklivý voči orbu. Zo všetkých hier série LoK je jasné, že Moebius je sluha Dávneho Boha. Ten však nie je nejaký veľký obľúbenec Hyldenov, pretože tí sú taktiež vekovo nesmrteľní a prekážajú voľnému toku duší v Kolese osudu. A tak úplne nechápem, prečo sa Moebiusova socha týči na jednom nádvorí vo Večnej väznici. Tú totiž podľa všetkého postavali Hyldeni (to nie je však isté, a tak to neberte oficiálne).

Moebiove hodiny

Presýpacie hodiny boli hlavným, i keď v sérii LoK nie moc podstatným, zdrojom Moebiusovej moci. Čo sa týka BO1, tam použil Kain tento predmet na „zahojenie“ poškodeného Stĺpu času.

 

Mortanius (strážca Stĺpu smrti)



Mortanius s maskou smrti sa snaží utajiť svoj ozajstný, kostnatý vzhľad.


Spolu s Malekom a Moebiusom tvorí trojicu najstarších strážcov Stĺpov, pričom to bol on, kto sa spolu s Moebiusom vzoprel upíriemu „predávaniu“ Temného daru a začal boj proti upírom. Ľudský strážci Stĺpov vytvorili rád Sarafanov, na čelo ktorého postavili strážcu Stĺpu konfliktu Maleka. Ten začal postupne tzv. upírske čistky, kedy bolo tisíce bezmocných upírov napichnutí na drevené koly, kde zomierali pomalou smrťou. Tento masaker trval po celých 5000 rokov, až sa najstarší upír Vorador rozhodol pomstiť smrť svojich blízkych, ktorí padli vďaka Sarafanskému vraždeniu. V čase keď bol zabitý Janos Audron, sa Vorador vkradol do Sarafanskej pevnosti, kde sa pokúsil zabiť všetkých ľudských strážcov Stĺpov, no neuspel úplne, pretože dokázal zavraždiť iba šiestich. Dokončiť zvyšných troch mu zabránil Malek, no Vorador ho porazil a utiekol. Lenže Malekova úloha bolo chrániť Kruh deviatich za každých okolností. A keďže nebol schopný zachrániť životy tých 6 nebožtíkov, Mortanius ho za to potrestal prekliatím, ktoré Maleka zbavilo všetkých vnútorností a zostala z neho len duša zakliata do brnenia. Toto Mortanius okomentoval takto: „Za tvoju neschopnosť ťa preklínam. Pocit mäsa už viac nie je tvoj. Odteraz budeš Kruhu deviatich slúžiť na veky vekov“. 
Mortaniusov ozajstný vzhľad (z BO1)Počas ďalších storočí Mortanius nehral príliš veľkú úlohu, no jeho osobnosť sa radikálne zmenila – už viac nebol človek, ktorý nenávidí upírov a chce ich zničiť, no zistil pôvod Stĺpov a ich účel, pričom sa rozhodol, že ich vlastníctvo nemôže byť v rukách ľudí, no práve upírov. Lenže jeho mysle sa zmocnil démon Hash´ak´gik (známy pod prezývkou Neprehovorený, alebo aj Temná bytosť). V čase, keď bol Mortanius pod kontrolou tohto démona, bol prinútený zabiť strážkyňu rovnováhy Ariel, čím vlastne rozpútal reťazovú reakciu v dôsledku ktorej Kruh deviatich odvrátil svoju moc od dobrých účelov a začal devastovať Nosgoth. Stĺpy schátrali a duch Ariel tam ostal uväznený. Ale Mortanius toto nemohol dopustiť, pretože ak by strážcovia aj naďalej používali svoju moc na likvidáciu, Stĺpy by sa postupne zničili, čím by sa do Nosgothu dostali temné sily (ich členom je aj Hash´ak´gik) a starovekí Hyldeni. No a tomuto chcel Mortanius za každú cenu zabrániť. Preto si počkal, dokým náhradník zabitej Ariel, Kain, nenarastie do veku 30 rokov, potom ho dal najatými vrahmi v Ziegstuhrli zavraždiť a nakoniec ho oživil ako upíra a dal mu za úkol pobiť celý zdegenerovaný Kruh deviatich, čím by očistil Stĺpy a tie by mohli naďalej zadržiavať temné sily a Hyldenov v ich démonickej dimenzii. Všetko išlo podľa plánu, až dokým sa strážca Stĺpu skupenstva Anacrothe nevzoprel a odmietol sa dať zabiť. Lenže Mortanius sa svojho plánu vzdať nechcel, a tak Anacrotha odstránil vlastnoručne. Potom prišiel konečne Kain, ktorý nakoniec zapichol aj Mortaniusa samotného, akurát že keď sa dozvedel, že jediné východisko je buď zničiť Stĺpy a žiť ďalej ako upír, alebo sa obetovať a Stĺpy obnoviť, rozhodol sa pre prvú možnosť. A tak Stĺpy popadali, temné sily / Hyldeni mali cestu voľnú a celá Mortaniusova snaha vyšla nazmar.

Ako som už povedal, Mortanius bol neskôr prívržencom upírov a za každú cenu chcel uchovať Stĺpy bez porušenia. S tým však kontrastuje fakt, že v Avernuskej katedrále uctieval Turela. A Turela uctievala sekta pod vedením Azimuth. A ona sa očividne ešte pred Nupraptorovým nakazením snažila pomocou jej kúziel, tretieho oka a časového zariadenia preniesť temné sily z ich dimenzie do Nosgothu. Pokiaľ to tak je, nechápem úplne, prečo Mortanius patril k jej kultu, keď on mal absolútne iné myšlienky. A tak môžem iba povedať, že táto téma (tak isto ako „aféra“ Hash´ak´gik) musí zatiaľ ostať otvorená pre prípadné špekulácie. 
Počas Defiance Mortanius nosil na tvári masku, aby ostatní nevideli jeho tvár – bez nej má tvár ako holá lebka obnaženej kostry (viď. BO1).

Tento orb umožňoval Mortaniusovi vládnuť nad záhrobím

 

Nupraptor the Mentalist (strážca Stĺpu mysle)

 



Dá sa povedať, že tento muž žil po takmer celý svoj život len pre jeho nevýslovnú lásku – Ariel. To, či ona opätovala jeho city, nie je príliš známe, no akonáhle bol Kruh deviatich otrávený, neváhala a kľudne poslala Kaina na Nupraptora, nech ho zabije. Ale pekne po poriadku: v dobe, keď bol Mortanius pod kontrolou Hylden lorda, brutálne zavraždil strážkyňu rovnováhy. Zanedlho Nupraptor našiel jej zohavené telo, pričom ho chytila taká zlosť a zúfalstvo, že svoju moc ovládať myseľ použil na ostatných strážcov Stĺpov, ktorým sa narušil zdravý um, a začali konať to, čo mal Nupraptor v svojej hlave – zlo. Urobil to preto, lebo sa domnieval, že v Kruhu deviatich je zradca, ktorý je zodpovedný za smrť Ariel. 
Po tomto Nupraptor zaliezol do svojej pevnosti na severe od mesta Vasserbunde, kde si zašil oči a ústa, pretože už nechcel viac vidieť a komunikovať s týmto svetom. Takto to trvalo až dokým si po neho o 30 rokov neprišiel Kain. Nupraptor sa nechcel brániť, dokonca ani Malekovu pomoc neprijal a poslal ho preč. A tak bol „súboj“ jednoduchý a čoskoro sa v Kainových rukách skvela Nupraptorova hlava.

Nupraptor mal vo svojej hlave všetku moc – pomocou nej mohol čítať a manipulovať s mysľou bytostí. Táto hlava taktiež neskôr poslúžila na očistu Stĺpu mysle.

 

Menej významné postavy

 

Výrobca bábok Elzevir

Elzevir

Starý mužíček, ktorý mal svoje sídlo pri Jazere sĺz v severnejších častiach Nosgothu. Bol známy tým, že vytváral bábky, do ktorých následne vkladal ukradnuté duše (tie získaval od svojich obetí). Takéto bezduché bytosti konali po tom už len to, čo tie bábiky.
Akonáhle mala dcéra kráľa Ottmara narodeniny, jej otec vyhlásil pre potešenie dievčiny akúsi súťaž o najkrajšiu bábku. Zapojil sa do toho mimo iných aj Elzevir. Keď sa neskôr usporadúvala prehliadka vytvorených bábok, starý mužíček, ako sa dalo čakať, vyhral. Nestačila mu však len priazeň Jeho veličenstva, a tak Ottmarovej dcére ukradol dušu, ktorú zaklial práve do tej svojej najkrajšej bábky. Hneď na to sa ukryl nevedno kam.


Nikto zo služobníkov kráľa nevedel tohto podliaka nájsť, až dokým sa to nepodarilo Kainovi. Ten Elzevira objavil, zabil ho, bábku si zobral a dcére Ottmara vrátil jej dušu, čím sa kráľ konečne vzchopil. 

 

 

Dumah

 

Dumah ako Sarafan

 

 

 

Razielov druhý brat. I on pomáhal a priložil ruku k zavraždeniu Janosa Audrona. Neskôr pri súboji s Razielom-hltačom duší bojoval po boku Rahaba. 
Po uplynutí milénia došlo k tomu, že Kain vzkriesil Dumaha a jeho bratov a urobil z nich upírskych poručníkov svojich vojsk. 
O tisícročia neskôr, v čase, kedy bolo aj Kainovo impérium zničené, sa Dumah (tak ako jeho súrodenci) zmutoval v dôsledku evolúcie - koža mu stmavla, náramne stvrdla a nadobudol väčší vzrast / nesmiernu silu. Symbol Dumahovho klanuSpolu so svojimi hybridnými potomkami si vytvoril ríšu na severe od Priekopy - v ľadových pláňach. Tam po stáročia namyslene žil, pričom si myslel, že ho nikto neohrozí. No zmýlil sa - lovci upírov využili moment prekvapenia, zaútočili na Dumahovu ríšu a celú ju zdevastovali. I samotného Dumaha zapichli tromi kopijami a nechali ho napospas osudu. 
Až neskôr ho našiel hltač duší Raziel, vytiahol z neho kopije a oživil ho. No len preto, aby ho nakoniec v miestnej peci upiekol a vsal jeho dušu. Tá mu dala schopnosť tzv. conscrict (preložil by som to ako "telová telekinéza", ale to znie viac než blbo :-)). 


Na záver, v Sarafanskej pevnosti bol ľudský Dumah vyobrazený aj s istou fialovou kreatúrou za chrbtom. Išlo práve o Raziela (viď. obrázok pod nadpisom).

 

 

Dumah v ríši svojho klanu. Jeho sláva už vyprchala - teraz už len bezmocne leží, zapichnutý ľudskými kopijami a čaká na oslobodenie



Faustus

Faustus sa po dlhej po prvýkrát rozpráva s Kainom, no nie je príliš milý...


Člen Kainových armád upírov istú dobu po zničení Stĺpov v alternatívnej histórii. V jeho službách pobil množstvo ľudí, pričom vynikal svojou obratnosťou, ale hlavne schopnosťou skákať do veľkých diaľok.
Lenže akonáhle Sarafani na čele s Hylden lordom porazili Kainove légie, niektorí upíry sa pridali k Sarafanom, aby si tak zachránili svoj krk. Medzi nimi bol aj Faustus. A tak, tentoraz pod vlajkou ľudí, vraždil pre zmenu vampírov.
Keď sa o 200 rokov neskôr prebral Kain k životu, hneď ako sa zorientoval a prispôsobil novému vzhľadu Nosgothu, dostal od Umah úlohu nájsť Svätyňu - sídlo Tajného spolku, resp. Povstania upírov. Pri tom mu pomáhali niektorí ľudia, ktorí sa spojili s vampírmi, pretože nadvláda Sarafanov je pre nich príliš krutá. Prvého z týchto priateľských kontaktov stretol Kain pri Grand hoteli v Meridianskom zapadákove, pričom sa od neho dozvedel, že do Svätyne je najlepšia cesta cez Pašerácku štvrť. Kain sa ta vybral, no keď odišiel, spomínaného človeka nemilosrdne zavraždil práve Faustus, ktorý Kaina sledoval.
Následne Kain zbadal Faustusa na moment v Pašeráckej štvrti, kde sa rozprával s Glyph-pracovníkom no vtedy ho ešte nespoznal. Stalo sa tak až neskôr - došlo medzi nimi k súboji, ktorý skončil smrťou Faustusa. Jeho duša dala potom Kainovi možnosť obrovského skoku.

 

 

Hash´ak´gik (Neprehovorený ; Temná Bytosť)



Démon „Neprehovorený“ po zabití Mortaniusa
vyliezol z jeho útrob a zhmotnil sa na svoju veľkosť


Čo sa týka tejto bytosti, veci okolo nej sú dosť ťažké na pochopenie. Začneme od začiatku: Azimuth, strážkyňa dimenzie, mala schopnosť vidieť do iných dimenzií a svetov, pričom vďaka jej portálom medzi nimi sa do Nosgothu dostal najmocnejší prisluhovač temných síl známy pod prezývkou Neprehovorený. Zároveň vďaka týmto portálom mali Hyldeni možnosť ovládať mysle bytostí v Nosgothe.
Azimuth to ale ešte nestačilo, a tak Moebiusovi ukradla stroj času, aby mohla prenášať démonov i z iných období. A tak preniesla z doby SR1 zmutovaného Turela a začala ho so svojou sektou uctievať ako boha – dali mu meno Hash´ak´gik. 
Jeho mysle sa následne zmocnilo niekoľko Hyldenov, ktorí prostredníctvom neho dávali Azimuthinmu kultu príkazy na uľahčenie prechodu Hyldenov do Nosgothu.
Neskôr démon Neprehovorený akosi vstúpil do Mortaniusovho tela, čím umožnil najmocnejšiemu Hyldenovi (Hylden lord) ovládnuť myseľ strážcu smrti. Ten potom rozkázal ovládnutému Mortaniusovi zabiť strážkyňu rovnováhy Ariel, čo sa aj stalo. Hylden lord bol pritom známy aj pod menom Temná Bytosť.
Toto všetko bol plán Hyldenov / temných síl, ktorý mal spôsobiť zničenie Stĺpov. Akonáhle sa to stalo, Temná Bytosť ovládla Janosov rozum a využila jeho telo pre svoje účely (viď. sekcia Sarafan lord a.i.)


Pre uľahčenie tu je tabuľka:
Hash´ak´gik – Turel (zmutovaný vampír)
Neprehovorený – Čierny rohatý člen temných síl, ktorého mladý Kain v BO1 zabil
Temná Bytosť – Hylden lord / Sarafan lord

Pozn.: v prvom BO boli všetky tieto bytosti pokladané za jednu a tú istú, pričom mená patrili len démonovi, ktorý bol v Mortaniusovi. Až v Defiance sa to takto pomotalo.

Oltár Hash´ak´gika: ten sa nachádzal v hlbinách Avernuskej katedrály, pričom spravidla na ňom ležala krvou popísaná kniha s textom: 


A Hash´ak´gik hovoril svetu a všetci, ktorí počuli sa triasli. „Prines mi svojich prvonarodených a vypusti ich krv na oltár sveta, aby som sa z nich mohol nakŕmiť. Urob to bez otázok, alebo ináč trp môj hnev na veky vekov:“ A jeho vôľa sa splnila.

 
Išlo o dôkaz toho, že kult vyznávajúci Hasha (Turela), dodával svojmu bohovi ľudské obete, pretože sa obával, že inak by bol nemilosrdne potrestaný. Táto sekta bola v Nosgothe známa už v dávnych dobách, pričom po čase upadla do zabudnutia, všetci si mysleli, že zanikla. Lenže ona pretrvávala i naďalej, až do doby BO1, kedy sa objavil Kain... Informácie o tomto kulte boli veľmi vzácne – dali sa nájsť iba v Avernuse a v knižniciach mesta Willendorf.



Všetci prisluhovači kultu uctievajúceho Hasha nosili na tvárach masky, pričom boli schopní prenášať temné sily do Nosgothu.
Týmto fanatikom (nazývajú sa aj Cenobiti) velili dvaja ľudia: Azimuth a Mortanius

 

 

Hylden lord (Temná Bytosť) ; neskôr Sarafan lord

 

 



Najmocnejší Hylden, ktorý sa zaslúžil na ovládnutí mysle Mortaniusa a zabití Ariel, čím dal do pohybu udalosti vedúce k zrúteniu Stĺpov a vpusteniu Hyldenov do Nosgothu. Na tomto pláne sa podpísali i temné sily a ich člen, ktorého prezývali „Neprehovorený“.
Akonáhle mladý Kain zničil Stĺpy, Hylden lord prevzal kontrolu nad Janosovým rozumom, pričom jeho telo odniesol do útrob pod mestom Meridian, kde ho napojil na bytosť s názvom Masa – tá dodáva energiu najmocnejšiemu prístroju (volá sa Zariadenie) schopného zabiť všetko živé na svete. Lenže Masa potrebuje tiež energiu a tú jej dáva práve Janos. A tak by po čase Hylden lord obnovil schátrané Zariadenie a mohol by vyhubiť všetky bytosti (okrem Hyldenov, pochopiteľne), čím by Nosgoth patril iba jeho rase.
Najprv sa však potreboval zbaviť väčšiny upírov, ktorí ho mohli relatívne ohroziť, a tak obnovil dávno zaniknutý rád Sarafan, čím u ľudí vyvolal spomienky na časy, kedy vampíry takmer neexistovali. Kvôli tomu sa ľudia následne začali pridávať k Hylden lordovi (vtedy sa už volal Sarafan lord). Čoskoro sa vytvorila mocná armáda, ktorá sa 200 rokov po BO1 postavila proti Kainovým légiám upírov a v bitke ich porazila, pričom Sarafan lord bojoval s Kainom samotným. Lenže druhý menovaný prehral (Kain mal v boji Soul Reaver, a preto Sarafan lord použil na svoju ochranu Nexus Stone), údajne zomrel a jeho nepriateľ si zobral Soul Reaver do vlastníctva. Zvyšok vampírov sa rýchlo ukrylo do hôr a vytvorilo hnutie s názvom Tajný spolok. Ten si zobral do opatery aj omdletého Kaina, o ktorom si Sarafan lord myslel, že je mŕtvy. O jeho telo sa starala okrem iných i upírka Umah. Počas Kainovej mentálnej absencie (200 rokov) sa Nosgoth (hlavne mesto Meridian) pretvorilo na kráľovstvo ľudí.
Aby mohla Masa prostredníctvom Zariadenia zabiť všetko živé, potrebovala na to ešte aj istú sieť energie, ktorá by bola po celom Nosgothe. Kvôli tomu Hylden lord vytvoril Glyph mágiu a posial ňou celý Meridian / jeho okolie.
Všetko by šlo po masle: čoskoro by plán Hyldenov vyšiel a i ľudia, ktorí bezhlavo slúžili Sarafan lordovi – Hyldenovi, by pomreli. Lenže vtedy sa odrazu preberie Kain a ten si rozhodne nenechá porážku pred 200 rokmi, a tak sa rozhodol pomstiť. Za pomoci Voradora (resp. Tajného spolku) a iných bytostí sa mu nakoniec podarilo získať Nexus Stone a nájsť mesto Hyldenov, kde sa konečne stretol so Sarafan lordom. Tentoraz sa karty obrátili a masívna bitka končí vyhasnutím života Hylden lorda a zlikvidovaním brány, ktorá umožňuje prechádzať Hyldenom do Nosgothu. 



Sarafan lord, stojaci nad bránou Hyldenov, sa pripravuje na záverečný boj s Kainom

 

Magnus

V časoch, keď sa mladý Kain pripravoval na ovládnutie Nosgothu a spolu so svojou armádou plienil južnú oblasť krajiny (išlo o dobu po Defiance), mal vo svojich vojskách jedného mocného upíra - Magnusa. Tento vampír tvoril spolu s Kainom neporaziteľnú dvojicu, ktorá zlikvidovala všetkých odporcov. Zároveň mali k sebe vzájomný rešpekt.
Noc predtým, než došlo k bitke medzi Kainovou armádou a légiami Sarafan lorda, sa Magnus tajne vkradol do tábora Sarafanov, pričom sa pokúsil Hylden lorda poraziť sám - chcel potešiť Kaina. Lenže nepodarilo sa mu to, v súboji prehral a Sarafan lord ovládol jeho myseľ.
Následne Magnusa transportovali do obávanej Večnej väznice, kde z neho miestni dozorcovia urobili absolútneho hybrida - telo mu rozpárali, prišili mu všelijaké nástroje a dlhodobo ho mučili, až sa z neho nakoniec stal krvilačný mutant takmer bez rozumu.
Keď ho Kain v BO2 objavil, Magnus práve pobil dvoch dozorcov a pustil sa do kŕmenia - vraždenia všetkého, čo mu stálo v ceste. Títo dvaja sa stretli celkovo štyrikrát, pričom v prvých troch stretoch Kain zhodil Magnusa zakaždým do vody, čím by už zomrel, no jeho geneticky upravené telo bolo schopné prežiť aj dotyk vody. Napokon sa stretli po 4-krát, došlo medzi nimi k bitke, kde Kain vďaka dôvtipu (tentoraz nie vďaka sile J) vyhral, dozvedel sa, čo sa Magnusovi vtedy noc pred súbojom so Sarafan lordom stalo a následne mu dal jediný možný dar - smrť, ako konečné oslobodenie z tohto prekliatia. Magnusova duša dala Kainovi schopnosť tzv. horenia (v origináli immolate).

 

 

Magnus je pred smrťou konečne zoslabnutý a ako tak so zdravým rozumom - už nechce Kaina zabiť, no opäť mu prekazuje bývalú úctu

 

 

Marcus

Ďalší upírsky člen tzv. neo-Sarafanov, no tento, na rozdiel od ostatných, bol Kainovým nepriateľom ešte pred nadvládou Sarafan lorda. V tých časoch sa obaja nemali radi, pričom to napokon doviedlo k tomu, že sa Kain pokúsil Marcusa zabiť. Neuspel však a Marcus utiekol, pričom žil v ústraní, dokým Hylden lord neprevzal kontrolu nad Nosgothom. Vtedy sa Marcus rozhodol pridať k stále mocnejším a mocnejším ľuďom, čím zároveň aj dostal veľkú príležitosť zlepšovať svoju schopnosť ovládať myseľ, na ktorú bol zvlášť pyšný.
Dve storočia prešli a keď sa k životu prebratý Kain vybral do Horného Mesta (luxusná časť Meridianu), kde pátral po biskupovi, ktorý by mu prezradil tajný vchod do bašty Sarafanov, Marcus ho poctil svojou návštevou, samozrejme za sprievodu chvastania. Vtedy sa začal boj o čas, teda skôr o to, kto nájde biskupa prvý. Napokon to Marcus za pomoci Sarafanov a kňazov, ktorým ovládol myseľ, dokázal skôr a keď ta prišiel aj Kain, biskup bol už pod kontrolou úlisného upíra. Následne prebehol v blízkej katedrále súboj medzi Marcusom a Kainom. Asi je jasné, kto vyhral J, a tak len poviem, že Kain po boji nadobudol schopnosť ovládať myseľ.

 

 

Marcus po úpornom boji nakoniec skonal priamo na oltári v katedrále

 

Melchiah

Melchiah ako Sarafan

 

Najmladší a najslabší člen Sarafanských inkvizítorov. To sa prejavilo ako pri jeho postavení v ľudskom živote, tak aj počas upírskeho nemŕtveho "života", daného Kainovým Temným Darom.
Akonáhle prestalo slnko poriadne svietiť do Nosgothu, Melchiah sa aj so svojím klanom stiahol do podzemia, kde si privykol na dané podmienky, pričom sa časom stal alergický voči vonkajšiemu priestoru - jeho koža nebola schopná zniesť ani najmenšie lúče slnka, a preto akonáhle zabil nejakého človeka, použil jeho kožu ako vlastnú (túto slabosť mal už čiastočne aj predtým vďaka tomu, že Kain ho oživil ako svojho posledného poručníka, t.j. dostal najslabšie schopnosti). V dôsledku toho je v tele Melchiaha vidieť tváre desiatok obetí. Túto odpornosť zároveň Melchiah preniesol i na svoje deti, ktoré sú schopné vŕtať sa v zemi a na povrch lozia iba v prípade, kedy potrebujú vymeniť kožu / nažrať sa. Sídlo týchto parazitov bolo v hornatinách vedľa bývalého teritória Razielovho klanu (Nekropolis) a v ruinách Nupraptorovej Pevnosti. Symbol Melchiahovho klanu
Tak ako takmer všetci Razieloví bratia, i Melchiah bol nadovšetko oddaný svojmu pánovi Kainovi a nechcel prezradiť jeho momentálne sídlo. Melchiah nakoniec skončil pod kovovým drtičom a jeho uvoľnená duša umožnila Razielovi prechádzať mrežami v Podsvetí.

 

Melchiah ako zdeformovaný bývalý vampír

 

 

 

Kráľ Ottmar

Zúfalý kráľ Ottmar

 

Akonáhle Kain v BO1 obnovil Stĺp dimenzie, napriek radám Voradora sa zaplietol do záležitostí ľudí - pomocou kúzla, ktoré mu dávalo podobu šľachtica, prenikol do mesta Willendorf. Tam sa od ľudu dozvedel, že dcéra miestneho kráľa Ottmara nemá dušu vďaka istému Elzevirovy a jeho vyrobenej bábke. Ottmar bol v tej dobe dosť starý panovník, ktorého mal ľud rád. Prezývali ho Willendorfský lev. Jeho dcéra však predstavovala vez duše iba mátohu a on úplne kašlal na to, že zo severu sa blížia Diablove légie. Kráľ dal ponuku, že ten, kto vráti jeho dcére dušu, tomu bude patriť celá ríša. A kľudne by to mohol byť i upír. A tak Kain ponuku zobral, Elzevira zanedlho našiel a bábku s dušou dievčiny priniesol. Dvorný kúzelník kráľa nakoniec dcéru vyliečil, čím si Kain zaslúžil nekonečnú priazeň. Lenže on netúžil po kráľovstve, no chcel sformovať silné vojsko a postaviť sa proti Diablovi. Pokus to bol nádejný, ale i napriek tomu Ottmar a jeho Armády nádeje prehrali, pričom kráľ samotný v krvavom boji zahynul.

 

 

Rahab

Rahab ako Sarafan

Jediný spomedzi Sarafanských inkvizítorov, ktorý sa nezúčastnil na vražde Janosa. Pomsta ho však neminula a spolu s Dumahom zahynul v útrobách pevnosti Sarafanov rukou Raziela.
Po uplynutí milénia došlo k tomu, že Kain vzkriesil Dumaha a jeho bratov a urobil z nich upírskych poručníkov svojich vojsk.

V ďalších tisíckach rokoch sa o ňom moc nepojednáva. Až v období absolútnej disharmónie v Nosgothe (doba SR1) sa dozvedáme, že evolúcia a vývin vytvorili z Rahaba vodnú príšeru. Symbol Rahabovho klanuSíce upíry neznášajú vodu, no Rahab si na ňu zvykol a skryl sa pod povrch, kde vytvoril "liahne" pre svoje deti. A tak sa celý Rahabov rod adoptoval na vodu a dokonca i to minimum slnka, čo na svet dopadá, je pre neho smrteľné Akonáhle Raziel objavil Zatopené opátstvo - sídlo Rahabovho klanu (nachádza sa pravdepodobne na brehu jazera, obklopujúce mesto Nachtholm) , prenikol do jeho jadra, kde nakoniec porazil hybridného Rahaba a získal jeho dušu. Tá mu dala schopnosť plávať vo vode.

 

 

                                                           Rahab vo svojej zmutovanej podobe víta Raziela"

 

 

Sebastian

 

Najmocnejší upír spomedzi tých, čo sa pridali k Sarafan lordovi a jeho vojskám ľudí. Jeho významnosť pramení aj z toho, že práve on narafičil na Kaina pascu tým, že Hylden lordovi poradil vziať si do súboja Nexus Stone. Toto spôsobilo prehru upírov a ich následný útlak.
Sebastian mal na starosti všetko okolo Nexus Stonu, umiestneného v Priemyselnej štvrti, no často krát si robil aj takzvané oddychové chvíle, kedy v chudobnejších častiach Meridianu masakroval ľudí. O tomto Sarafani očividne (čo sa mi však nezdá) nevedeli. Pri jednom takomto kŕmení Sebastiana pristihol Kain. Títo dvaja upíry sa síce naháňali (teda skôr Kain naháňal toho druhého), no Sebastian bol podstatnejšie rýchlejší a bez problémov mu ušiel. Sebastian sa pred Kainom s obľubou chválil
Stretli sa až o dačo neskôr v Priemyselnej štvrti, kde už nikto nemal v pláne hrať sa a utekať, a tak sa "chlapsky" pobili. Kain, síce s vypätím síl, vyhral a od umierajúceho Sebastiana sa dozvedel časť plánov Sarafan lorda - niečo o tzv. Zariadení. I keď tieto informácie boli veľmi kusé, Kainovi napokon pomohli. Sebastian hneď na to zomrel, jeho vrah si vzal Nexus Stone a len tak-tak ušiel, pretože celá budova následne explodovala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seer (Čarodejnica)

Kain ju navštívil na podnet Voradora v BO2, kde potreboval pomoc ohľadom umiestnenia záhadného Zariadenia, o ktorom sa zmienil Sebastian.
Seer mala sídlo v chatrči v kaňonoch okolo mesta Meridian, pričom išlo o veľmi mocnú, pravdepodobne ešte staršiu bytosť než samotný Vorador. Seer debatuje s Kainom
Akonáhle ju Kain našiel, čarodejnica ho spočiatku nebrala vážne, ale keď zistila, že prišiel, aby zlikvidoval Zariadenie, rozhodla sa mu pomôcť (príliš však neverila, že Kain bude schopný tento stroj zničiť) - povedala mu miesto toho tajomného prístroja, no dovolila mu aj napiť sa jej krvi, čím Kain získal schopnosť používať telekinézu (toto mu neskôr veľmi pomáhalo).
Vtedy ich však prerušil prichádzajúci Sarafan lord s ďalšími vojakmi, ktorí pomocou ohnivých šípov zapálili Seerin dom, kvôli čomu čarodejnica okamžite premiestnila Kaina k Zariadeniu a seba nechala napospas osudu. Je však veľmi pravdepodobné, že prežila.

Pozn.: pôvod Seer je dosť tajomný a nikto nemôže naisto povedať, či ide o Hyldena (na chrbte ma kostnaté výčnelky), alebo o upíra (má vlasy). Tvorcovia BO2 však vyhlásili, že čarodejnica je "veľmi mocný a záhadný Hylden". Pokiaľ je to tak, je možné, že práve Seer zakliala a premenila Starobylých na upírov. Isté to však nie je. 

 

 

 

 

Staviteľ

Hylden, ktorý navrhol a projektoval ničivé Zariadenie. Podľa všetkého však netušil, na akú úplnú skazu sa jeho prístroj plánuje použiť, ale keď sa to dozvedel, odmietol ďalej pokračovať a chcel celú svoju prácu zničiť. Hyldeni sa však svojich plánov vzdať nemienili, a tak Staviteľa uvrhli do Večnej väznice, čím sa ho zbavili (pozn. toto je len domnienka a nie je isté, že to tak ozaj bolo). Tak, či onak, Staviteľ sa do toho väzenia dostal, pričom tam strávil zavretý v inej časovej realite cez 6000 rokov.
V BO2 sa Kain od Obludy dozvedel, na čo má vlastne Zariadenie slúžiť a že spôsob, ako ho zničiť, pozná jedine sám Staviteľ.Staviteľ je šťastný, že oslobodenie sa konečne blíži
A tak sa Kain vybral do Večnej väznice, celú ju rozbombardoval, až nakoniec zavretého Hyldena našiel. Ten mu prezradil, že Zariadenie nie je prakticky možné zlikvidovať, no že treba zabiť práve Masu. A na to je potrebná čistá krv pôvodných Hyldenov - teda krv Staviteľa. Keďže ten už nechcel viac trpieť zavretý v cele, smrti sa podvolil a Kainovi svoju krv daroval, čím vlastne zapríčinil deštrukciu toho, čo pred dávnymi vekmi navrhol.

 

 

 

 

 

 

 

 

Turel

Turel ako Sarafan

 

Razielov najstarší brat a po Razielovi druhý najsilnejší. Taktiež, ako všetci jeho súrodenci, patril aj Turel medzi Sarafanských inkvizítorov a viedol skupinu kňažiek schopných ovládať mágiu.
Po náročnom pátraní sa konečne Razielovi podarilo dolapiť Janosa, pričom to bol Turel, kto pomocou Moebiusovho orbu paralyzoval Audrona. Akonáhle mu vytrhli srdce, všetci bratia sa vrátili aj s Blood Reaverom do pevnosti Sarafanov, kde však stretli Raziela - hltača duší, ktorý ich do jedného pobil. Až o storočia neskôr oživil Turela a spol. Kain a urobil z nich veliteľov svojich vojsk. Turel bol tzv. "druhonarodený Kainov syn". Keď však Raziela na príkaz Kaina zhodil Turel s Dumahom do Priekopy, Turel sa stal najmocnejší Kainov poručník - nahradil Raziela.Symbol Turelovho klanu
O mnoho storočí neskôr sa Raziel vracia do Nosgothu a postupne vraždí svojich zmutovaných bratov - vykonáva pomstu. Lenže Turela sa mu nájsť nepodarí, pretože nemal čas ho hľadať v dôsledku lovu na Kaina.
I napriek tomu sa Raziel a Turel stretli. Stretli sa v Defiance. Tam bol Turel uväznený v hlbinách Avernuskej katedrály, kde ho Azimuth a jej kult uctievali pod menom Hash´ak´gik. Turel sa sem dostal tak, že ho Azimuth preniesla pomocou stroja času z doby SR1 do doby BO1 / Defiance. Turel však vôbec nebol taký inteligentný a mocný, ako si to Azimuthin kult myslel. Ich "boh" bol totiž ovládaný niekoľkými Hyldenmi, ktorí dávali prostredníctvom svojho hostiteľa spomínanému kultu príkazy na uľahčenie prechodu Hyldenov do Nosgothu. Turel bol nakoniec z tohto nepríjemného života oslobodený v momente, keď ho Raziel v súboji porazil a získal od neho zlepšenú schopnosť telekinézy.

 

 

Turel v tejto zmutovanej podobe predstavoval pre sektu v Avernuse boha

 

Umah


Je to upírka, ktorú vytvoril Vorador istú dobu po tom, ako Sarafan lord porazil Kaina. Bola Voradorovým najoddanejším služobníkom, pričom obaja mali k sebe veľký rešpekt. 
Bola aj hneď po Voradorovi hlavná členka Tajného spolku.
V jednej chatrči v Meridianskom zapadákove sa Umah starala o Kaina počas jeho 200-ročného spánku a udržiavala ho pri živote. Akonáhle sa Kain prebral, Umah ho oboznámila s terajším svetom, kde opäť vládnu Sarafani.
Po menšom výcviku sa Kain naučil to najpotrebnejšie na prežitie, čo počas spánku stratil, pričom Umah ho nasmerovala za veliteľom Tajného spolku, ktorý ho lepšie oboznámi so situáciou. Nemohla tam však ísť s ním, pretože mala ešte inú robotu – preskúmať priemyselnú štvrť. Keď sa do nej dostala, v jednej budove objavila Nexus Stone. Chcela to hneď oznámiť spoločníkovi, ale nestihla, pretože ich odrazu prepadla banda Sarafanov. Umah bola odvlečená do väznice na neskoršiu popravu a jej spoločník, síce dokrvavený, utiekol. Rýchlo dobehol do Svätyne za Voradorom, ktorého správa šokovala – ihneď požiadal Kaina, aby Umah našiel a zachránil. Nakoniec sa tak aj stalo a po namáhavých bojoch sa Umah a Vorador opäť stretli, pričom ona povedala o svojom objave v priemyselnej štvrti. Všetci sa hneď zhodli, že Nexus Stone treba získať a zároveň odkryť plány Sarafan lorda. A tak sa Kain vybral túto obtiažnu úlohu splniť.
Napokon sa mu to podarilo – zistil, že Sarafan lord je Hylden a že plánuje odstrániť zo sveta všetkých ľudí i upírov. A tak sa Tajný spolok rozhodol konať a vyslal Kaina, aby sa dostal do mesta Hyldenov a vypol miestny generátor a tým umožnil Voradorovi a Janosovi premiestniť sa tam. Ako pomoc sa Umah rozhodla ísť s Kainom. Lenže sa ukázalo, že ona nechce, aby sa neskôr dostal Kain k moci a ovládol Nosgoth, a tak mu zobrala Nexus Stone a rozhodla sa Hylden lorda zabiť sama. Ďaleko však nedošla, pretože čoskoro podľahla Sarafanom a nakoniec ju Kain za zradu chladnokrvne zabil.

 


William Spravodlivý (Diabol)


Takto je vyobrazený William v boji s Kainom. Sklo spolu so sarkofágom sú v pevnosti Sarafanov


Tento muž sa narodil cca 40 rokov pred Kainom. Postupne sa stal kráľom. Vďaka jeho dobrotivej povahe si ho ľud obľúbil a prezýval ho "spravodlivý". Lenže časom jeho moc rástla a armáda sa zväčšovala. Pod vplyvom Moebiusa začal byť William arogantný a zatúžil po nadvláde v Nosgothe. Už mu nestačila iba ríša na severovýchode krajiny, a tak začal plieniť postupne celý Nosgoth, pričom jeho moc stále viac a viac vzrastala. Už nešlo o Williama "spravodlivého", no o "Diabla". Za obeť nakoniec padlo mesto Stahlberg a takýto osud čakal aj najvýznamnejšie mesto Nosgothu, Willendorf. V tomto meste sídlil kráľ Ottmar, ktorého armáda by mohla ako jediná poraziť Diabla. Lenže Ottmarovi sa do boja nechcelo - dušu jeho dcéry ukradol istý výrobca bábok Elzevir. Na koniec, za pomoci Kaina, sa dievčine duša vrátila a Ottmar zorganizoval Armádu nádeje a pripravil sa na útok légií Diabla. Čoskoro došlo k bitke, kde však William vyhral a bol by ovládol celý Nosgoth, keby Kain necestoval 50 rokov do minulosti. Tu chcel zmeniť históriu, aby k tej bitke s heslom posledný ostáva nedošlo, a tak zabil pomocou Soul Reaveru mladého Williama, ktorý mal však tiež Soul Reaver - dal mu ho Moebius. Toto bola totiž časť plánov strážcu času. William so Soul Reaverom tesne pred súbojomWilliam zomrel, no keď jeho mŕtvolu našli jeho oddaní ľudia, začali nenávidieť upírov a pridávať sa k novým Moebiusovým armádam, ktorých účel bolo vyhladiť vampírov. Williama pochovali do sarkofágu a uložili do pevnosti Sarafanov.

 

 

 

 

 

 

 

Zephon

Zephon ako Sarafan

 

Takmer najslabší Razielov brat - to bol Zephon. Pri boji s hltačom duší Razielom v SR2 mu pomáhal Melchiah. 
Čo sa týka evolúcie v Kainovom impériu o milénia neskôr, Zephona to mutovanie zasiahlo bezpochyby najviac (i keď o tom by sa dalo polemizovať J): stal sa z neho skoro nehybný pavúkoidný netvor sídliaci v Tichej katedrále. Spomínaná stavba tvorila sídlo pre jeho zdegenerovaný rod. Túto budovu totiž pred storočiami napadol mutujúci Zephon a jeho deti, vyvraždili to tam a zakuklili sa. Symbol Zephonovho klanu
Zvyšok ľudí buď použili ako potravu, alebo ich nechali žiť pod podmienkou, že títo ľudia budú Zephona a spol. uctievať ako bohov. 
S takýmito kňazmi sa Raziel v SR1 párkrát stretol. Keď napokon došlo aj na Zephona, ten sa síce svojím obrovským telom bránil, no platné mu to moc nebolo - čoskoro uhorel vďaka svojim vlastným vajciam, ktoré Raziel zapaľoval a hádzal do neho. Po smrti vyšla zo Zephona jeho duša, vtelila sa do Raziela a obdarila ho schopnosťou liezť po poškodených stenách.

 

Zdegenerovaný Zephon

 

 

THE END



Prístupov 6538
Kvalita článku
(100%) hlasov 7

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Test - Comic
[ 22.8.2013] (príspevkov 17)
Deadpool Kills the Marvel Universe
[ 25.1.2013] (príspevkov 2)
Ako zbaliť dievča?
[ 10.1.2013] (príspevkov 3)
KV-2 u osady Rosjenna
[ 3.12.2012] (príspevkov 7)
Very nice
[ 19.10.2012] (príspevkov 0)
The Suffering™:Ties that Bind | Videonáv...
[ 16.9.2012] (príspevkov 6)
Ark Thompson
[ 12.9.2012] (príspevkov 13)
Videoprezentácia hier na PC ( 2010-2012 ...
[ 10.9.2012] (príspevkov 4)
Psycho !
[ 3.8.2012] (príspevkov 10)
Update hier na xbox 360 Videoprezentácia
[ 10.5.2012] (príspevkov 32)